کیست گوش

کیست گوش چیست ؟

کیست گوش یا کلستئاتوم بر اثر رشد پوست در مکانهای نابجا یعنی در نواحی پشت گوش یا همان گوش میانی ایجاد می گردد.  کیست گوش ( کلستئاتوم ) بر اثر عفونت های متعدد و مکرر گوش به وجود می آید که باعث گشته که پوست پرده گوش رشد کرده است.

کلستئاتوم معمولا به شکل یک کیست که لایه هایی از پوست های قدیمی را که در نواحی داخلی گوش تولید می شوند را به سمت بیرون ریخته است .

در گذر زمان کیست گوش (کلستئاتوم) شکل گرفته و بزرگ شده و استخوانهای ریزی را که در قسمت گوش میانی می باشد را از بین برده ، از جمله عوارض کیست گوش می توان به کم شدن شنوائی بیمار ، سرگیجه و همچنین فلج عضلات صورت اشاره کرد که این عوارض بر اثر رشد متداوم کلستئاتوم یا همان کیست گوش اشاره کرد .

کیست گوش

انواع کیست گوش

معمولا کیست های گوش (کلستئاتوم) به دو دسته تقسیم بندی می شوند که شامل دسته سطحی و عمقی هستند :

  • کیست های سطحی : این نوع کیست ها به طور معمول کوچک بوده و با قسمت های پوست ارتباط مستقیمی دارند با مصرف آنتی بیوتیک ها و تجویز دارو از سوی پزشک می توان آنها را از بین برد .
  • کیست های عمقی : دسته دوم کیست های عمقی بوده که خود به دو بخش تقسیم می گردند که شامل اکتسابی و مادر زادی هستند .

کیست های مادر زادی که این نوع کیست ها منشا جنین شناسی دارند یعنی اینکه در زمان تکمیل شدن جنین یکی از اجزای که باعث ایجاد جنین می باشد به صورت کامل و خوب تشکیل نمی گردد یا دچار پسرفت شده اند.

کیست های اکتسابی : این نوع کیست ها در نزدیکی عصب صورت بوده و اغلب به شکل خوش خیم می باشند .

برای درمان کیست های عمقی روش های مختلفی وجود دارد که معمولا روش جراحی توسط پزشکان توصیه می گردد .

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم با تشکر مدیریت سایت دکتر گلی .

 

نظرات بسته شده است.