تیپ پلاستی

تیپ پلاستی چیست ؟

تیپ پلاستی به معنای جراحی نوک بینی است. در واقع مجموعه اقداماتی را که بر روی نوک بینی انجام می شود ، تا این قسمت از بینی زیباتر به نظر برسد را ، تیپ  پلاستی می گویند. تیپ  پلاستی زیر مجموعه ای از عمل زیبایی بینی یا راینوپلاستی می باشد.

تیپ پلاستی

زمانی که جراح بینی اقدام به جراحی بینی می کند ، اجزای بینی را در هنگام جراحی به طور کلی به سه قسمت تقسیم می کند. جراحی، در یک سوم فوقانی یا بالایی بینی ،که قسمت استخوان بینی است ، یک سوم میانی بینی یا ناحیه میدل والت و در نهایت قسمت یک سوم پایینی بینی که همان جراحی تیپ  پلاستی هست.

هدف از تیپ  پلاستی چیست ؟

در واقع تیپ پلاستی بخش بسیار مهمی از جراحی بینی است ، که زمان و دقت زیادی را در هنگام جراحی بینی می طلبد.
مهمترین قسمت جراحی زیبایی بینی تیپ  پلاستی می باشد ؛ چرا که جراح با قسمت غضروفی بینی سر و کار دارد و بر اساس تکنیک هایی که وجود دارد ، باید نوک بینی را متناسب با سایر قسمت های بینی عمل نماید.

بسیاری از ایراد هایی که بعد از جراحی بینی باقی می ماند ، و یا بیمار را به انجام عمل ترمیمی یا ثانویه بینی مجبور می کند ، ایراد های باقی مانده بر روی نوک بینی می باشد. ایراداتی مانند افتادگی نوک بینی ، غیر قرینگی سوراخ های بینی ، بالا و پایین بودن پره های بینی ، پهن بودن نوک بینی و … . به همین خاطر ، می توان گفت تیپ  پلاستی ، مرحله ای بسیار مهم در جراحی زیبایی بینی محسوب می شود.

اقدامات جراح زیبایی بینی در تیپ  پلاستی

اقدامات جراح بینی در مرحله تیپ پلاستی ابتدا شامل استوار کردن و تهیه کردن مقدماتی است ،که بینی در آینده بعد از جراحی دچار افتادگی نشود ؛ این مرحله دارای اهمیت بسیاری می باشد.ادامه جراحی، شامل قرینه کردن نوک بینی و پهنای نوک آن ، و برقراری تناسب نوک بینی با دیگر قسمت های بینی است. برقرار کردن قرینگی پره های بینی ، و در نهایت برقرار کردن مناسب سوراخ های بینی به گونه ای که کاملا مناسب و قرینه باشند ، از دیگر اقدامات جراح بینی در تیپ  پلاستی است.

آیا عمل تیپ  پلاستی می تواند به تنهایی صورت گیرد ؟

گاهی بعضی از زیباجویان ، هنگام مراجعه به مطب جراح بینی از غیر قرینه بودن سوراخ های بینی شکایت دارند ، و از جراح می خواهند با انجام یک اقدام سرپایی در مطب مانند بخیه زدن ، اقدام به قرینه سازی سوراخ های بینی شان نماید.

در واقع این حقیقت وجود دارد که سوراخ های بینی ، قسمتی از ناحیه یک سوم تحتانی بینی هستند که خود شامل قسمت انتهایی تیغه بینی ، غضروف های کناری بینی ، پوست بینی و پره های آن می باشد ؛ برای اصلاح قرینگی سوراخ های بینی ، کلیه قسمت های نام برده شده ، باید توسط جراحی باز و تنظیم شوند و در خط وسط بینی ثابت شوند ؛ اینگونه قرینه سازی سوراخ های بینی صورت می گیرد . این اقدامات با یک عمل کوچک سرپایی در مطب امکان پذیر نمی باشند.

تیپ پلاستی

تیپ پلاستی و راینوپلاستی

اخیرا از اصطلاح تیپ  پلاستی به عنوان یک روش جراحی صحبت می شود ، و افرادی معتقدند به جای انجام جراحی راینوپلاستی ، تنها جراحی تیپ  پلاستی ، به صورت موضعی در ناحیه نوک بینی انجام شود و به زیبا سازی نوک بینی بپردازد.

نکته ای که درباره این مسئله وجود دارد اینست که در درجه اول ، نوک بینی باید نسبت به سایر اجزای بینی ، چه از لحاظ پهنا و چه از نظر زوایا ، تناسب داشته باشد و این امر بدون جراحی کامل راینوپلاستی امکان پذیر نمی باشد.

مسئله دیگر اینست که تیپ  پلاستی ، صرفا اصلاح قسمت های غضروف جلویی بینی نیست ؛ بلکه تیغه میانی بینی نیز باید اصلاح شود ؛ زیرا هرگونه انحرافی در تیغه میانی بینی یا سپتوم بینی باقی بماند ، سبب کج شدن نوک بینی می گردد.

اصطلاحی در جراحی بینی وجود دارد که به این نکته اشاره می کند که ، بینی به جایی می رود که تیغه میانی به آن سمت می رود. اگر اصلاح در تیغه میانی بینی انجام نشود و صاف نشود ، نوک بینی کج خواهد بود و پره ها و سوراخ های بینی ، غیر قرینه باقی خواهند ماند.

توصیه جراحان بینی مجرب در عمل تیپ  پلاستی

یک جراح مجرب در زیبایی بینی ، به هیچ عنوان بیمار را تشویق به انجام تیپ  پلاستی بعنوان یک روش جایگزین جراحی زیبایی بینی نمی کند. زیرا این عمل دارای نتیجه قطعی و نهایی نخواهد بود. در جراحی نوک بینی ، جراح بینی با آزاد کردن چسبندگی ها ، و به کارگیری و استفاده از غضروف و تکنیک های بخیه ، سعی دارد تا ارتباط نوک بینی ، با سایر قسمت های بالاتر بینی برقرار شود و در آینده ، نوک بینی دچار افتادگی و پایین آمدن نگردد.
به دلیل اهمیت نوک بینی در زیبایی بینی ، که در نمای روبرو و نمای نیمرخ ، قسمت مهمی از زیبایی بینی و به تبع آن زیبایی صورت محسوب می شود ، جراحی این ناحیه توجه و دقت بالایی را می طلبد.

به همین دلیل دکتر محمد گلی ، به هیچ عنوان عمل تیپ پلاستی به تنهایی را ، به عنوان جایگزین عمل زیبایی بینی قبول ندارند و به زیباجویان توصیه نمی کنند ؛ همچنین اعتماد به تبلیغاتی که صرفا به منظور کاهش هزینه های عمل جراحی بینی ، به زیباجویان توصیه می کنند که عمل تیپ  پلاستی را به تنهایی انجام دهند ، و یا اینکه این عمل را با بی حسی موضعی و به صورت سرپایی در مطب انجام دهند ، توصیه نمی کنند. چرا که این عمل به تنهایی کامل نخواهد بود و ایراداتی بعد از جراحی باقی خواهد ماند ، و به احتمال بسیار زیادی بعد از این عمل ، نیاز به ترمیم بینی وجود خواهد داشت.

تیپ پلاستی

چه زمانی جراحی تیپ  پلاستی به تنهایی می تواند مورد استفاده قرار گیرد ؟

تنها قسمتی از جراحی نوک بینی یا جراحی یک سوم تحتانی بینی ، که می توان به صورت بی حسی موضعی و سرپایی در مطب انجام داد ، کم کردن پهنای پره های بینی یا سوراخ بینی هست ، که می توان این اصلاحات بینی را با بی حسی در مطب انجام داد ، و اقدام به کم کردن پهنای پره ها و سوراخ های بینی نمود. توجه داشته باشید که ، در مواردی که نیاز است جراحی و تغییرات بر روی غضروف بینی انجام شود ، عمل تیپ  پلاستی سرپایی در مطب توصیه نمی شود. ​

نظرات بسته شده است.