چالش های جراحی زیبایی بینی

در بعضی از بینی ها بعد از جراحی زیبایی با گذشت زمان تغییراتی ایجاد می شود. در حقیقت نتایج جراحی بینی در کوتاه مدت خوب است ولی در دراز مدت، دچار تغییراتی می شود و نتایج متفاوتی در آن ایجاد می گردد. از این رو در این مقاله به بررسی چالش های جراحی زیبایی بینی پرداخته ایم.

سوالاتی در زمینه تغییرات بینی ایجاد می شود که پزشک را با چالش مواجه می کند. سوالاتی از قبیل :

  • چرا نتایج جراحی بینی در بعضی از افراد درخشان بوده ولی در بعضی دیگر ، بینی بعد از جراحی فقط بهتر و قابل قبول تر می شود ؟
  • دلیل تفاوت در نتیجه جراحی زیبایی بینی چیست ؟
  • وجود چه ویژگی هایی در بینی قبل از جراحی می تواند در پیش بینی نتایج به پزشک کمک کند؟

جراح بینی در جلسه مشاوره و معاینه زیباجو می تواند چالش های بینی را با توجه به ویژگی های بینی زیباجو تشخیص دهد و از این طریق متوجه شود که بینی در دراز مدت با تغییرات مواجه می شود و باید خودش را برای جراحی مناسب و مقابله با تغییرات احتمالی آینده در هنگام جراحی آماده کند.

چالش های جراحی زیبایی بینی

انواع چالش های جراحی زیبایی بینی

چالش اول : پوست بینی

در جراحی بینی ، پوست نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. پوست بینی به دو دسته نازک و ضخیم تقسیم می شود.

چالش های پوست بسیار نازک در جراحی بینی

در بینی های دارای پوست بسیار نازک پس از جراحی و در دراز مدت به خاطر نازکی پوست، ممکن است نامنظمی هایی در پشت بینی دیده شود یا بینی دارای قوز مختصری شود. جراح با رعایت نکاتی در هنگام عمل بینی و در انتهای آن می تواند از بروز این عوارض در آینده جلوگیری کند.

چالش بعدی در پوست های نازک انقباضات پوست هست  که به طور معمول بعد از یک سال از جراحی بینی و به تدریج خود را نشان می دهد و موجب می شود کناره های بینی به سمت داخل کشیده شود و پره های بینی دچار عقب رفتگی شوند.

به منظور جلوگیری از بروز این عوارض در هنگام جراحی بینی، پزشک باید بتواند مسئله استحکام بینی را به خوبی رعایت کند. هر چه میزان استحکام بینی بیشتر باشد ، بینی پس از جراحی مقاومت بیشتری در برابر انقباضات و کشش های پوستی دارد و مشکلاتی مانند دیده شدن سوراخ های بینی و عقب رفتگی پره های بینی در دراز مدت در بینی های دارای پوست نازک دیده نمی شود و پزشک می تواند از بروز این مشکلات پیشگیری کند.

چالش های پوست بسیار ضخیم در جراحی بینی

در این نوع بینی های میزان ضخامت پوست زیاد بوده و پوست دارای وزن سنگینی است و ساختار غضروف در این بینی ها بسیار ضعیف می باشد.

مانند ساختمانی که دارای اسکلت ضعیف و نمای سنگین است؛ با گذشت زمان اسکلت نمی تواند این سنگینی را تحمل کند و تغییراتی در اسکلت و ظاهر ساختمان ایجاد می شود؛ اگر مسئله استحکام به خوبی در جراحی بینی های دارای پوست بسیار ضخیم رعایت نشود با گذشت زمان نوک بینی به سمت پایین متمایل شده و افتادگی پیدا می کند. جراح بینی می تواند با برقراری تناسب در داربست زیرین بینی که شامل استخوان و غضروف می باشد و تقویت اسکلت زیرین در بینی از بروز افتادگی بینی بعد از عمل بینی پیشگیری نماید.

چالش های جراحی زیبایی بینی

چالش دوم: استخوان بینی

استخوان بینی قسمت محکم بینی است. در عمل بینی پزشک باید از تراشیدن و تخریب زیاد استخوان بینی پرهیز کند و ساختار اسکلتی بینی را حفظ نماید. در بینی هایی که دارای طول استخوان کوتاه هستند، (short nasal bone) میزان استحکام بینی کمتر است.

در واقع در این بینی ها قسمت استخوانی بینی کوتاه و قسمت غضروفی جلوی بینی بلندتر می باشد. به دلیل اینکه تناسب میان استخوان و غضروف بیشتر به نفع غضروف است، بینی دارای استحکام ساختاری کمتری است.

هر چقدر طول استخوان بینی بیشتر باشد و نسبت طول استخوان به طول غضروف بیشتر باشد، بینی دارای استحکام بهتری می باشد و تغییرات کمتری در دراز مدت در آن ظاهر می شود. بنابراین در جراحی بینی های دارای طول کوتاه تر جراح باید با دقت بیشتر استحکام لازم را در بینی ایجاد کند تا بینی در سال های بعد از عمل دچار تغییرات نشود.

چالش سوم: غضروف بینی

جراح بینی به منظور استحکام بخشیدن به بینی از  غضروف بینی استفاده می کند. در بیشتر موارد برای تقویت قسمت غضروفی بینی و شکل دادن به بینی از غضروف های اضافی خود بینی در هنگام جراحی استفاده می شود. در مواردی که بینی دارای غضروف مناسب نباشد بینی ناصاف و کوچک باشد، بینی در گذشته جراحی شده و غضروف های آن برداشته شده باشند.

یعنی در جراحی بینی ترمیمی، یا در مواردی که بینی قبلا دارای عمل جراحی انحراف بوده و غضروف مناسبی ندارد، به دلیل نیاز به غضروف در هنگام جراحی ، جراح بینی با چالش مواجه می شود. در صورت بروز این مشکل پزشک می تواند از غضروف جایگزین استفاده کند. غضروف جایگزین می تواند از گوش یا دنده زیباجو تامین گردد. جراح به کمک این غضروف های جایگزین و غضروف های اضافی بینی می تواند در هنگام جراحی زیبایی بینی استحکام بینی را تامین کند.

چالش آخر: غیر قرینگی سوراخ های بینی

شکل سوراخ های بینی به فاکتورهای متعددی بستگی دارد. پوست ، غضروف تحتانی بینی، تیغه و کناره های بینی و لایه پوشاننده داخل بینی از جمله عوامل تعیین کننده شکل سوراخ های بینی می باشند. در مواردی که اختلاف سوراخ های بینی کم باشد، اختلاف بین سوراخ ها توسط جراح قابل اصلاح است و در نتیجه سوراخ های بینی یکسان و قرینه هم می شوند.

ولی اگر اختلاف بین سوراخ های بینی بسیار زیاد باشد مثلا در مواردی که بیمار دچار شکاف لب هست و تغییرات زیادی در بینی ایجاد شده است از آن جایی که اختلال در ساختار بینی وجود دارد، نتیجه عمل قابل قبول است ولی سوراخ های بینی هیچوقت با یکدیگر قرینه نمی شوند.

جمع بندی

دکتر محمد گلی در جلسه مشاوره ، مشکلات و چالش های بعد از جراحی را با زیبا جویان در میان می گذارد و برای کسب نتیجه بهتر در بینی های دارای چالش، تا جایی که می تواند در هنگام عمل بینی استحکام بینی را حفظ و تقویت می نماید.

زیرا بینی هم چون ساختمانی که اسکلت خوبی ندارد ولی دارای نمای خوب است و با گذشت زمان و ایجاد تغییرات در اسکلت، نمای ساختمان هم تغییر شکل می دهد و تخریب می شود؛ مسئله دارای اهمیت برای جراح بینی نتیجه دراز مدت عمل بینی می باشد.

به دلیل اهمیت این مسئله که بینی باید یک عمر زیبا و محکم و پابرجا باشد این مسائل و چالش ها در جلسه مشاوره بینی با زیباجویان مطرح می شود و نکات لازم قبل از جراحی برای آنان بازگو می شود تا زیبا جویان به صورت واقع بینانه در جریان نتیجه جراحی بینی خود قرار بگیرند.

نظرات بسته شده است.