جراحی بینی کج

هنگامی که بینی بر اثر سانحه مانند دعوا ، تصادف ، حامگی یا مواردی از این قبیل دچار ، انحراف می شود ، تقارن صورت از بین می رود. این اتفاق ناخوشایند با جراحی بینی کج از بین می رود. در انحراف بینی ، سپتوم یا دیواره جدا کننده حفره ها منحرف می شود. این دیواره علاوه بر ایجاد نامتقارنی در چهره ، گاهی راه تنفسی فرد را نیز مسدود می کند. در ادامه فرآیند جراحی بینی این مورد را بیشتر توضیح می دهیم. لذا توجه شما را به ادامه مطلب جلب می کنیم.

جراحی بینی کج

بینی های کج و منحرف

منظور از بینی های کج یا منحرف مواردی است که ظاهر بینی کج شده است. در واقع خط محور بینی از محور میانی صورت منحرف شده است. در این حالت علاوه بر ظاهر کج ، تیغه بینی یا همان سپتوم بینی از خط وسط منحرف شده است که بسته به شدت انحراف آن می تواند مشکلات تنفسی از راه بینی را برای فرد بوجود آورد. اشکال مختلفی از بینی کج وجود دارد كه می تواند به شکل c یا s باشد.

جراحى بينى کج و منحرف

بینى کج زمانی است که ظاهر بینی کج و منحرف باشد.این انحراف در ظاهر بینی مشهود است که به طور معمول این حالت با انحراف تیغه میانی بینی همراه است. در این حالت با انجام عمل جراحی زیبایی بینی علاوه بر اصلاح مشکل تنفس فرد ،شکل ظاهری بینی نیز از حالت کج و منحرف خارج شده و اصلاح می گردد. در این پروسیجر ، گاهی پزشک از گرافت درون بینی نیز استفاده می کند.

این اقدام جهت ایجاد استقامت در بینی انجام می شود. این استقامت سازی ، از افتادگی نوک بینی و انحراف مجدد آن جلوگیری می کند. هزینه این عمل آزاد است و بعضى از بیمه ها هزینه انحراف تیغه میانی همراه عمل زیبایی بینی را پرداخت نمی کنند. در این عمل كه سپتو راينوپلاستى septorhinoplasty گفته مى شود ،از برش بر روی پوست وسط بینی استفاده می شود و بعد از عمل از چسب بینی باید استفاده نمود.

مزایای جراحی بینی کج چیست؟

عمل بینی کج، یا رینوپلاستی، برای اصلاح شکل و اندازه بینی انجام می‌ شود. این جراحی می ‌تواند مزیت هایی را برای فرد مراجعه کننده به همراه داشته باشد، عبارتند از:

  • اصلاح فرم ظاهری: این پروسه می ‌تواند به طور قابل توجهی روی شکل بینی تاثیر بگذارد. با اصلاح شکل و اندازه بینی، می‌ توان تناسب و تعادل صورت را بهبود بخشید و در افزایش اعتماد به نفس از دست رفته کمک شایانی داشته باشد.
  • تنفس بهتر: در برخی موارد، کجی بینی ممکن است عامل محدودیت تنفس در افراد باشد. با این عمل، می‌ شود مسیر تنفس را بهبود بخشید و مشکلات پیش رو را درمان کرد.
  • بهبود وضعیت روحی : برخی از افراد که از کجی بینی رنج می ‌برند، احساس ناراحتی و نا امیدی می ‌کنند. انجام عمل بینی کج می ‌تواند بازسازی ظاهری و بهبود روحیه و روانی را برای بیمار به همراه داشته باشد.

ریکاوری بعد از جراحی بینی کج

بعد از عمل بینی کج، فرایند بازیابی و بهبودی برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد. در این مورد عوامل مختلفی نظیر نوع جراحی بینی، خصوصیات فردی و دستورات پزشک نقش دارند. به طور کلی، می‌توانید از مراحل زیر در ریکاوری بعد از جراحی بینی بهره ببرید:

  • اعمال مراقبت های پس از عمل که شامل استراحت کافی، خوردن مواد غذایی مناسب، رعایت دستورات دارویی پزشک، و جلوگیری از ضربه به بینی می ‌شود.
  • کاهش ورم و درد با استفاده از کمپرس سرد و گرم و همچنین داروهای تجویز شده توسط جراح بینی.
  • محافظت از بینی در برابر آفتاب، ورزش ‌های سنگین و فشارهای قوی تا زمانی که فرم جدید بینی به طور کامل بهبود نیافته بهتر است که از این موارد دوری کنید.
  • مراجعه به دکتر عمل بینی کج در موارد رخ داده و دریافت راهنمایی های متناسب با شرایط خاص.

همچنین باید توجه داشت که زمان کامل برای ریکاوری و بهبودی پس از جراحی کردن بینی کج ممکن است مدت زمان قابل توجهی به طول بیانجامد و نیازمند صبر و شکیبایی شما باشد. در هر صورت، همواره با پزشک خود درباره فرایند و نگرانی ‌های خاص خود صحبت کنید.

برای برطرف کردن کجی در بینی نیاز است که استخوان شکسته شود ؟

متداول ترین سوالی که در این زمینه مطرح می شود ، این است که برای بهبود حالت کج بینی احتیاج است که استخوان آن شکسته شود ؟ برای دریافت جواب این سوال بهتر است که در جلسه مشاوره ابتدایی شرکت کنید ، چرا که جراح بعد از معاینه بالینی فرد متقاضی و بررسی میزان کج بودن و همچنین نوع آن می تواند به راحتی تشخیص دهد که پروسه برای شما احتیاج به شکستن استخوان دارد یا خیر.

شایان ذکر است که بسیاری از افراد متقاضی در پی برطرف کردن بینی کج درخواست تغییر فرم ظاهری را نیز دارند. در نتیجه اگر شخص بخواهد که پل کمی قوس داشته باشد جراح بینی برای ایجاد این تغییر باید استخوان را بشکند که بتواند اعمال تغییرات را به شکل مناسب به وجود بیاورد. از آنجایی که برداشتن قوز موجب پهن دیده شدن بینی می گردد شکستن استخوان در انجام عمل بینی بهترین راهکار علمی می باشد.

آیا با جراحی بینی کج در تهران می توان انحراف را درمان کرد ؟

در بعضی موارد سپتوم کج می تواند موجب انحراف بینی شده باشد در نتیجه با عمل کردن بینی کج می توان انحراف را نیز بهبود بخشید. از آن جایی که سپتوم کج یک ایراد فانکشنال به شمار می آید و رینوپلاستی در جهت برطرف کردن و بهبود اصلاح فرم بینی و رفع کج بودن آن اعمال می شود این امکان وجود دارد که همزمان با بهتر شدن وضعیت کجی بینی ، انحراف تیغه میانی را نیز بهبود بخشید.

قابل ذکر است که برای درمان بینی کج برای بعضی از به جو ها نیازمند است که چندین بار به دکتر خوب عمل بینی مراجعه کنند و برای دریافت بهترین نتیجه بایستی در انتخاب جراح بینی دقت بالایی را به خرج دهند و به خوبی تحقیقات لازم را به عمل بیاورند.

 

جراحی بینی کج

 

  • نكته مهم

به طور خلاصه باید گفت که عمل جراحی انحراف بینی یک عمل درمانی است و بیمه ها هزینه آن را پرداخت می کنند اما بینی کج یا کجی بینی یک عمل زیبایی است و هزینه آن توسط بیمه پرداخت نمی شود. در مورد بینی های کج صادقانه باید گفت که هر چه بینی در ظاهر کج تر باشد،ممکن است به صورت مختصر غیر قرینگی بعد از عمل مشاهده شود.

به عبارت دیگر بعضی از بینی های بسیار کج با یک بارعمل بینی قابل اصلاح نبوده است و گاهى نیاز به عمل مجدد است. چرا كه به علت خاصیت ذاتی غضروف کج ،كه تمایل دارد بعد از عمل بينى كمى به حالت اولیه متمايل گردد،این غیر قرینگی ممکن است قابل رويت باشد.البته با تکنیک های جدید عمل بینی تا حدود زیادی این موارد قابل اصلاح هست.

نتیجه جراحی بینی کج

در صورتی که پروسیجر ، عمل سپتوم کج بینی را نزد متخصص متبحر انجام داده باشید ، پس از اتمام فرآیند و کاهش التهاب ، بهبود عملکرد تنفسی را در خود احساس می کنید و از قرینه بودن بینی و در نتیجه متقارن بودن چهره خود لذت می برید.

آیا درمان کجی بینی بدون جراحی بینی کج امکان پذیر است؟

به طور کلی جهت رفع ایرادات ساختمان بینی ، نیازمند جراحی هستیم. به خصوص جهت رفع سپتوم کج ، جراح بینی باید به طور مستقیم به ساختمان بینی دسترسی داشته باشد.

آیا عدم قرینگی حفره ها ، پس از جراحی بینی کج ممکن است؟

خیر ، عدم قرینگی در حفره های بینی ، نشان دهنده عدم تبحر جراح بینی است. اما به طور کلی این اتفاق حادث نمی شود. لازم به ذکر است که پس از انجام این پروسه ، تورم و التهاب ناشی از پروسیجر به گونه ای است که متقاضی تصور می کند ، حفره های بینی وی قرینه نیستند ، اما پس از کاهش تورم این موضوع رفع می گردد.

مراقبت های بعد از جراحی بینی کج

اکیدا توصیه می شود مطالب زیر را با دقت خوانده و اجرا کنید ؛ چرا که این موارد تاثیر بسیاری در کوتاه کردن دوره نقاهت و روند بهبودی بیمار دارد.

  • پس از عمل بینی چنانچه با عوارضی همچون تب بالای 38 درجه ، تهوع و استفراغ مکرر ، اسهال و سرگیجه مواجه شدید حتما پزشک خود در جریان بگذارید.
  • حداقل تا هفت روز به کمک چند بالش به گونه ای بخوابید که سر و سینه بالا تر از پاها قرار بگیرند. این کار به کاهش تورم صورت شما کمک می کند. همچنین تا یک ماه به صورت طاقباز بخوابید و زمان دراز کشیدن ، به سمت پهلو یا به روی شکم قرار نگیرید.
  • توجه داشته باشید که تورم و کبودی صورت تا سه روز اول به اوج خود می رسند بنابراین نترسید و در این چند روز کمتر در مقابل آینه قرار بگیرید. پس از سه روز به تدریج شدت کبودی و تورم صورت کاسته خواهد شد. بهتر است از کمپرس یخ استفاده کرده و به روی گونه و اطراف بینی خود قرار دهید ؛ البته توجه داشته باشید که به اسپلینت و قالبی که به روی بینی قرار دارد کوچک ترین فشاری وارد نشود.
  • درصورت درد داشتن می توانید از مسکنی که پزشک تجویز نموده استفاده کنید. لازم به ذکر است برای مصرف هرگونه دارویی که خارج از دستور پزشک بوده ، حتما ایشان را در جریان قرار دهید. بنابراین مصرف خودسرانه دارو ممنوع می باشد.

 

سایر مراقبت های بعد از جراحی بینی کج

  • تا دو الی سه هفته پس از انجام پروسیجر ، از مصرف نوشیدنی های حاوی الکل خودداری کنید. چرا که در وهله اول ممکن است الکل با دارو های شما تداخل داشته باشد. همچنین با گشاد کردن رگ های بینی ریسک خونریزی را افزایش می دهد. لازم به ذکر است الکل موجب افزایش ادرار شده که این موضوع منجر به تخلیه یا کاهش آب بدن می شود. کاهش آب بدن هم سبب افزایش تورم و کبودی صورت خواهد شد.
  • پس از گذشت 4 ساعت از انجام فرآیند می توانید مایعات و غذا های نرم و آبکی میل کنید. این روند را تا روز چهارم ادامه دهید. پس از روز پنجم می توانید به تدریج از غذا های سفره که چندان نیاز به جویدن ندارند استفاده کنید.
  • در صورتی که در دو سه روز اول متوجه خروج خونابه از بینی خود شدید ، اصلا جای نگرانی نیست و امری طبیعی می باشد. برای پاک کردن آن ها تنها از گاز استریل استفاده کنید و به هیچ عنوان از دستمال کاغذی استفاده نکنید.
  • تا مدتی از فین کردن شدید خودداری نمایید چرا که می تواند منجر به پارگی بخیه ها شود.
  • پس از رینوپلاستی با دهان باز عطسه یا سرفه کنید.
  • اسپلینت یا قالب به مدت یک هفته به روی بینی قرار می گیرد و در این مدت به هیچ عنوان نباید خیس یا مرطوب شوند. بنابراین برای شستن مو های خود از فرد دیگری کمک بگیرید و به صورت آرایشگاهی نسبت به شستن آن اقدام فرمایید.
  • از وارد کردن هر جسم خارجی به داخل بینی خود پرهیز کنید. ( حتی گوش پاک کن )
  • تا دو ماه اول بسیار مراقب باشید تا به بینی کوچک ترین ضربه ای وارد نشود.
  • پس از یک ماه انجام فعالیت های ورزشی سبک مانعی ندارد.

دیگر مراقبت های بعد از جراحی بینی کج

  • تا دو ماه استفاده از عینک ممنوع می باشد اما استفاده از لنز طبی مانعی ندارد.
  • تا شش ماه از قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم آفتاب خودداری کنید.
  • چنانچه در تیغه بینی خود دچار بی حسی شدید ، طبیعی بوده و پس از مدتی برطرف می شود.
  • به طور مداوم و روزانه چند بار به کمک سرم مخصوص بینی خود را شستشو دهید.
  • چسب بینی تاثیر بسیاری در کاهش ورم و فرم گیری بینی دارد ، بنابراین به صورت مرتب چسب بزنید. مدت زمانی که لازم است بیمار چسب بزند به نوع بینی و صلاحدید جراح بستگی دارد.

 

اقدامات قبل از جراحی بینی کج

برای اینکه بهترین نتایج از این پروسیجر برای افراد حاصل شده و عوارض خاصی در آن ها ایجاد نشود لازم است تا یک سرى نکات که در ذیل به آن ها اشاره شده است را به خوبی رعایت کرده و انجام دهند.

  • مطمئن شوید که کاندیدای خوبی برای جراحی بینی کج هستید:

کج بودن ظاهر بینی و همچنین برخورداری از هزینه های جراحی تنها شروط لازم برای انجام این عمل جراحی نیست. این جراحی زمانی قابل انجام خواهد بود که فرد علاوه بر موارد گفته شده از شرایط ذیل نیز برخوردار باشد:

  • باردار یا شیرده نبودن

با توجه به تاثیرات منفی که ممکن است ماده بیهوشی بر روی جنین یا نوزاد داشته باشد توصیه دکتر محمد گلی به افراد این است که نه تنها از جراحی بینی کج بلکه از انجام هر نوع جراحی غیرضروری دیگر در این مدت زمان خودداری کنند.

  • عدم اعتیاد به مواد مخدر

مصرف نوشیدنی های الکلی و همچنین دخانیات ممکن است روند جراحی را با اختلال مواجه کرده و همچنین مصرف آن ها بعد از جراحی موجب تشدید تورم بینی شود از همین رو فرد باید قادر به قطع مصرف آن ها به مدت 2 هفته قبل و بعد از انجام فرآیند باشد.

  • داشتن توقعات منطقی از جراح بینی

در برخی موارد کجی بینی به قدری پیچیده و میزان آن زیاد است که جراح نمی تواند آن را در یک جلسه برطرف نماید و این ربطی به میزان تجربه و مهارتش ندارد. به همین دلیل نباید از او توقع رفع مشکلات بینی در یک جلسه و سایر توقعات غیر منطقی را داشته باشید.

  • ایده آل گرا و کمال طلب نبودن

نکته مهم در رابطه با جراحی بینی کج و سایر جراحی های بینی با اهداف زیبایی این است که جراحی موجب ایجاد یک بینی بی نقص مطلق برای افراد نشده و موجب زیبایی نسبی آن می شود. در برخی موارد با افرادی مواجه می شویم که با وجود موفقیت آمیز بودن جراحی و بهبود فوق العاده ظاهرشان، به دلیل ابتلا به اختلالاتی همچون وسواس تمام نکات مثبت جراحی را نادیده گرفته و از نتیجه و جراح بینی خود ایراد می گیرند. بدیهی است که چنین افرادی برای عمل بینی مناسب نیستند.

 

 

از دیگر شرایط لازم برای جراحی در بینی می توان به سلامت کامل از لحاظ روحی و جسمی و همچنین عدم مصرف داروهای خاص اشاره کرد.

نکات قبل از جراحی را به دقت رعایت کنید:

  1. با انجام تحقیقات لازم و صرف دقت کافی بهترین جراح بینی را انتخاب کنید.
  2. به طور شفاف در رابطه با انتظاراتتان با جراح بینی خود صحبت نمایید.
  3. در صورت ابتلا به بیماری های مزمن و مصرف داروهای خاص به طور صادقانه موضوع را با جراح خود در میان بگذارید.
  4. عکسبرداری ها و آزمایشات را در اولین فرصت انجام دهید.
  5. شب پیش از جراحی شامی سبک میل نموده و استحمام کنید.

نظرات بسته شده است.